KAISA KAUPPINEN

Olen terveydenhuollon ammattilainen Pohjois-Pohjanmaalta. 

Kaisa Kauppinen 

Olen syntynyt Oulussa, lapsuuteni ja nuoruuteni olen viettänyt Oulun naapurikunnassa Kiimingissä, joen kauniissa maisemissa. Nyt asun Kempeleessä. Olen neljän lapsen äiti, lapset ovat jo aikuisia ja ovat omassa elämässään kiinni. Nyt on aikaa yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja työhön aluevaltuustossa. 

Koulutus

Olen suorittanut monta terveydenhuollon tutkintoa. Lasten kasvattamisen lomassa suoritin perushoitajan tutkinnon ja sairaanhoitajan tutkinto tuli seuraavaksi. Opiskelun nälkä ei hellittänyt ja terveystieteiden maisterin tutkinto tuli perässä v. 2009. Uteliaisuus maailmasta ja tiedon jano ei ole lakannut edelleenkään.

Mitä työtä teen

Eri ammattitutkintojen jälkeen on ollut onnea saada aina uutta työtä ja olen siirtynyt aina uuden tutkinnon vaatimusten mukaisiin tehtäviin. Työtä sairaanhoitajana olen tehnyt terveydenhuollossa Oulun kaupungilla ja Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Työn perässä olen muuttanut Helsinkiin työhön Meilahden sairaalaan ja Helsingin kaupungille terveydenhuollon esimiestehtäviin sekä takaisin pohjoiseen ja jälleen työhön.

Vapaa-aika


Yhteiskunnalliset asiat ovat kiinnostaneet minua aina. Keskustan  politiikassa ja yhdistystoiminnassa olen ollut mukana eri tehtävissä pari vuosikymmentä. Keskustassa olen ollut Puoluehallituksen varajäsen, Uudenmaan piirihallituksessa ja Vantaan kunnallisjärjestön hallituksen puheenjohtajana. Tällä hetkellä olen Keskustan Kempeleen kuntayhdistyksen hallituksessa jäsenenä. Lautamiehenä ja jäsenenä liikelaitosten johtokunnassa olen ollut asuessani Oulussa. Harrastan kuorolaulua ja talvisin hiihdän. Olen Martoissa ja kokkaan ja leivon mielelläni. Kesällä marjastan ja hoidan pihaa ja puutarhaa. Lemmikeistä pidän myös.


Arvot

Olen politiikassa mukana ja nyt aluevaalien ehdokkaana, koska haluan tehdä yhteiskunnasta oikeudenmukaisemman, tasa-arvoisemman ja inhimillisemmän. Haluan, että ihmisillä on mahdollista voida elättää itsensä ja perheensä ja uskoa itseensä. Uskon ihmiseen ja tulevaisuuteen. Uskon, että koulutus mahdollistaa. Uskon syrjäytyneisiin nuoriin. 

Nyt pidän tärkeänä, että alevaltuustossa pidetään huolta siitä, että pidetään toimivat terveyskeskukset ja palvelut. Hallintorakenne uudistuu, mutta palvelut tulee säilyttää. Itse asiassa hoitoon pääsyn pitää parantua ja jonojen lyhentyä. Hoitoa pitää saada ajantasaisesti. Luodaan uutta, piedetään toimiva.  

Keskusta on valintani, koska haluan olla jatkamassa sitä arvokasta työtä, mitä Santeri Alkio on koko elinaikanaan tehnyt. Hän myös uskoi sivistykseen, koulutukseen ja ihmiseen. Ei myöskään unohdeta köyhän asiaa. Tämä sama arvomaailma on seurannut Keskustaa sen koko olemassaolon ajan ja alkiolaisuus on edelleen keskustalaisten ihmisten, myös minun arvomaailmassa. Keskustalaisuus on äärilaitojen välttämistä, harkintaa ja asioiden monipuolista tarkastelua. Kultaista keskitietä. Keskustalaisuus on erilaisten ja eri  ihmisten huomioonottamista eri elämäntilanteissa.  Keskustalaisuus on kuuntelemista. Olen omalta osaltani tekemässä tästä keskustasta sitä alkiolaista keskustaa, mitä tulevaisuudessa tarvitaan. Olemme tulevaisuuteen katsova, uudistuva puolue ihmisen asialla, ihmisen, joka elää sopusoinnussa luonnon kanssa nauttien siitä.

KAISA KAUPPINEN - Tervettä järkeä